Etherische olie kopen

Etherische olie kunt u het beste kopen bij een leverancier die gespecialiseerd is in de aromatherapie. Zij zien vaak het belang van de zuiverheid van etherische olie in, en kunnen eventuele vragen beantwoorden. Er zijn tegenwoordig allerlei merken beschikbaar, maar niet allen zijn natuurzuiver. Er zitten veel synthetische stoffen bij de etherische olie, wat de werking niet ten goede komt. Alleen pure etherische oliën geven het verlangde therapeutische effect.

Biologische etherische olie

Een enkele keer staat op etherische oliën dat ze ‘biologisch’ zijn. Dit houdt in dat de plant is gekweekt zonder gebruik van kunstmest of insecticiden. Slechts een aantal etherische oliën worden biologisch geproduceerd. Het zou echter niet kloppen dat etherische olie biologisch hoort te zijn. Het is namelijk onmogelijk dat alle leveranciers en kweekmethode’s grondig te inspecteren, omdat de planten overal in de wereld groeien.

Etherische olie bewaren

Etherische olie kunnen minder goed tegen sterk licht, hitte, lucht en/of vocht. Bescherm ze daarom goed op een koele en donkere plaats. De badkamer is hierdoor vaak minder geschikt, doordat het hier vaak vochtig is. Bewaar de etherische olie ook niet in een kastje wel naast de radiator staat, maar zet het gewoon in een vrijstaande kast. Let wel op dat kinderen er niet bij kunnen en/of dat er een kindveilige dop op zit.

By | 2017-10-05T20:16:44+02:00 december 17th, 2015|Artikelen|0 Comments

Leave A Comment