Wat is aromatherapie? 2017-10-05T20:16:43+02:00

Aromatherapie is een onderwerp wat veel mensen aanspreekt, maar wat is aromatherapie nu eigenlijk?. Helaas bestaan er veel misverstanden en verwarring over de aromatherapie, waardoor er nog steeds onduidelijkheid heerst bij de meeste mensen.

Aromatherapie staat ook wel bekend als osmotherapie of aromacologie. Het is een holistische therapie die het lichaam, geest en hoofd behandelt door middel van etherische oliën. Etherische oliën worden gemaakt van planten, het zijn juist die planten waarvan al duizenden jaren geneeskrachtige eigenschappen zijn ontdekt.

Bij de aromatherapie worden etherische oliën voornamelijk uitwendig toegepast. Heel soms worden ze ook verdund inwendig gebruikt.  De eigenschappen van etherische olie hebben een hoog niveau als het gaat om geneeskrachtige werkingen op het lichaam en geest. Een van de belangrijkste eigenschappen van etherische olie is het in evenwicht brengt van het lichaam omdat je met een verstoord evenwicht in het lichaam snel ziek kunt worden. Etherische oliën bezitten ook diverse therapeutische eigenschappen en diverse ziekten kunnen volgens deze methode worden verholpen.

Etherische oliën kunnen op diverse manieren worden gebruikt. Bij de belangrijkste behandeling worden de etherische oliën verdund in een plantaardige basisolie of crème en wordt daarmee het hele lichaam gemasseerd. Er zijn ook andere manieren om te gebruiken, bijvoorbeeld middels een badolie, verdamping, inhalatie of als luchtverfrisser. Voor plaatselijke toepassingen zijn warme of koude kompressen en crèmes heel geschikt.

De aromatherapie kan prima worden gebruikt als aanvulling op de moderne geneeskunde of andere vormen van alternatieve therapie. Het is een mooie en prettige weg naar een goede gezondheid en welzijn.